Natuur

Projectregie

taalprojecten

Karin Bloemen

Duurzaamheid

Projectregie

Projectdetails

Projectnaam:...en de muren hebben alles gehoord! Opdrachtgever(s):Stichting Achter de Wolken, Vestia Rotterdam Zuid Locatie:Hordijkerveld, IJsselmonde, Rotterdam

Beschrijving

“En de muren hebben alles gehoord…”

Na 50 jaar werden zeven naoorlogse galerijflats gesloopt om plaats te maken voor duurdere nieuwbouw. Een langdurig proces dat door bewoners als moeilijk werd ervaren. in samenwerking met oud bewoners ontwikkelden wij het afscheidsevenement ‘… en de muren hebben alles gehoord!’. Vanuit de gedachte dat met de mensen en de muren straks ook alle geschiedenis van deze bijzondere wijk verloren zou gaan schreven wij een hoorspel op basis van interviews met oud bewoners en begroeven wij een tijdcapsule met herinneringen. Voor bewoners vormde het weerzien met oude buren, de respectvolle verwerking van hun verhalen en de spectaculaire sloop van de eerste flat een waardig afscheid van hun tijd in Hordijkerveld.

Mogelijk gemaakt door: Vestia Rotterdam Zuid, Oranje BV, Stichting Nieuwe Rotterdamse Cultuur, Deelgemeente IJsselmonde, Pameijer, De Stromen, Bewonersvereniging Hordijkerveld.

In de categorie

Projectregie